1 Μαρτίου 2013

αφίσα αλληλεγγύης στις καταλήψεις απο τα αυτόνομα σχήματα του πανεπιστημίου


ΟΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ,ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ...
20-12-2012 : Εισβολή στον κατειλημμένο χώρο της Βίλλας Αμαλίας, έπειτα από «ανώνυμη καταγγελία» για διακίνηση ναρκωτικών, με 7 συλλήψεις.
27-12-2012 : Εισβολή στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ και στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού 98FM, έπειτα από «ανώνυμη καταγγελία» για παρεμπόριο, με 16 προσαγωγές μεταναστών.
09-01-2013 : Εισβολή στην κατάληψη της Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά την ημέρα της ανακατάληψης της Βίλλας Αμαλίας, με 93 συλλήψεις από την ανακατάληψη και 8 από την Σκαραμαγκά.
15-01-2013 : Εισβολή στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 και ανακατάληψή της.
Και αυτά μόλις τον προηγούμενο μήνα… Γιατί τον τελευταίο χρόνο μετράμε επίθεσεις και εισβολές και σε υπόλοιπες καταλήψεις και αυτόνομα στέκια όπως Xanadu, Δελτα, Δημοτική Αγορά Κυψέλη, Δράκα, Apertus, Baruti και Ελαία
Αυτή η επιθετική στρατηγική, πέρα από την απόπειρα τρομοκράτησης και δίωξης αγωνιστών, κατά τη γνώμη μας έχει έναν ευρύτερο σκοπό: την προληπτική καταστολή ενώπιων των επερχόμενων (αργά ή γρήγορα) κοινωνικών εκρήξεων και εξεγέρσεων. Και αυτό επειδή οι κυρίαρχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι αποτελούν σημαντικό κομμάτι τέτοιων έκρυθμων καταστάσεων αφού είναι σημεία συνάντησης, πολιτικής ζύμωσης και συνδιαμόρφωσης των από κάτω που αγωνίζονται για τη ζωή και την αξιοπρέπεια τους.
Ας μη ξεχνάμε ότι η ίδια η ύπαρξη των καταλήψεων ως αντιπρόταση για την αυτοοργάνωση της καθημερινότητας,την αλληλοβοήθεια και την από κοινού κάλυψη των αναγκών μας ,αποτελεί απειλή για την κοινωνική οργάνωση που πρεσβεύει κράτος και αφεντικά.
Απέναντι σε ένα κόσμο ταξικών διαχωρισμών, όπου ο νόμος γράφεται, ψηφίζεται και εκτελείται από τα αφεντικά για τα αφεντικά, όπου δίκαιο είναι να σε εκμεταλλεύονται στη δουλειά για 300 ευρώ και να μην βγάζεις άχνα, σε ένα κόσμο που νόμος είναι η εργοδοτική τρομοκρατία και η αντίσταση βαφτίζεται ''ανομία'', εμείς επιλέγουμε έναν άλλο δρόμο. Και αυτό όχι γιατί πιστεύουμε σε μια κοινωνία χάους, αλλά επειδή επιλέγουμε να ορίζουμε τους κανόνες συνύπαρξής μας συλλογικά, ισότιμα και με αλληλεγγύη.
...ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου