21 Δεκεμβρίου 2012

κείμενο αλληλεγγύης στη βίλλα αμαλίας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ

Το πρωί της 20 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε ευρείας έκτασης αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη villa amalias στην Αθήνα. Οι μπάτσοι, με πρόσχημα ανώνυμες καταγγελίες εισέβαλαν στο κατειλημμένο επί 23 χρόνια κτίριο και προσήγαγαν 8 συντρόφους και συντρόφισσες που βρίσκονταν μέσα. Άμεσα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από την κατάληψη σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους και ενάντια στην απόπειρα τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων ανθρώπων,ένα ακόμη επεισόδιο της οποίας διαδραματίστηκε σήμερα το πρωί. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στο Δημαρχείο της Αθήνας- καθώς το κτίριο βρισκόταν πλέον στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων- κατά τη διάρκεια της οποίας προσήχθησαν άλλοι 7 σύντροφοι και συντρόφισσες, οι οποίοι μετά από κάποιες ώρες αφέθησαν ελεύθεροι. Προς το παρόν το κτίριο έχει σφραγιστεί και φυλάσσεται από μπάτσους. Οι 8 προσαχθέντες κρατούνται ακόμα.

Η villa amalias, ένα από τα πρώτα κατειλημμένα κτίρια στον ελλαδικό χώρο, εδώ και 23 χρόνια έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για το κίνημα των καταλήψεων, για την αυτοοργανωμένη μουσική σκηνή και γενικότερα έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην όξυνση του κοινωνικού ταξικού αγώνα.Όλοι εμείς ξέρουμε ότι ήταν είναι και θα είναι ο χώρος που διαταράσσει την κανονικότητα της αθηναικής μητρόπολης. Στη villa amalias δεν υπάρχουν σκοτεινές γωνιές αλλά φωτεινά σημεία δημιουργίας και αντίστασης.Όλοι εμείς ξέρουμε ότι πρόκειται για ένα χώρο από τον οποίο γεννήθηκε η αυτοοργανωμένη ,αντιεμπορευματική  έκφραση στηρίζοντας μουσικά γκρουπ, στουντιακές και συναυλιακές υποδομές, θεατρικές ομάδες, εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρι βιτρό, προβολές. Ένα χώρο που κάλυψε ανάγκες του ριζοσπαστικού κινήματος οργανώνοντας και πραγματώνοντας βιβλιοθήκη,τυπογραφείο,παιδικό σταθμό, χαριστικό ανταλλακτικό παζάρι καθώς και στεγαστική κατάληψη.Φιλοξενεί πολιτικές διαδικασίες και ζυμώσεις συμβάλλοντας με τη σειρά της στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Εν αντιθέσει με τις δηλώσεις του υπουργού δημοσίας τάξης Δένδια περί ''αποκατάστασης της τάξης'' και ''εργαστηρίων ανομίας'' όλοι εμείς ξέρουμε ότι η villa amalias ανέκαθεν ήταν και θα είναι συνειδητά ενάντια σε κράτος και παρακράτος, σε ρατσιστικά πογκρόμ και στο φασισμό.Μη σκύβοντας ποτέ το κεφάλι στέκεται δίπλα στα καταπιεσμένα κομμάτια, στους κοινωνικούς αγώνες, στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.


Όλοι αυτοί που προσπαθούν να επιβάλλουν έναν ''καθαρό'' κόσμο βασισμένο στον κανιβαλισμό, την καταπίεση , την αποξένωση και τον ατομικισμό ας καταλάβουν ότι για εμάς η villa amalias δεν είναι απλά ένα κτίριο.Είναι οι ιδέες και οι αξίες μας, ο τρόπος οργάνωσής μας, κουλτούρα και πολιτική μας επιλογή ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ. Έρχεται από το παρελθόν και είναι εικόνα από το μέλλον.
Δήμαρχοι και υπουργοί ακούστε το καλά, τη villa amalias δε θα την πάρετε ούτε στα όνειρά σας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ.
Κατάληψη  Παραρτήματος
Κατάληψη Μαραγκοπούλειο
Κατάληψη Προκάτ 35
Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΤΕΙ Πάτρας
ομάδα πολιτιστικής τρομοκρατίας Porto Patrasso
Ράδιο Κατάληψη 93,7 fm
Σύντροφοι-Συντρόφισσες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου